A case of intraorbital hemangioma diagnosed with Tc 99m labeled erythrocyte scintigraphy and magnetic resonance imaging - Balcı, Tansel Ansal; Koç, Zehra Pınar; Turgut, Burak; Aydın, Ayşe Murat; Demirel, Busra Bedriye (My University, 2011)
Sağ gözde belirgin propitozisi olan ve hastaneye tonsillektomi operasyonu için başvuran 20 yaşında erkek hastayı sunuyoruz. Rutin göz muayenesi sonrasında tanının doğrulanması amacıyla manyetik rezonans (MR) görüntüleme ve Tc 99m işaretli eritrosit sintigrafisi yapılmıştır. Her ne kadar bu patoloji için sintigrafi yapılması nadir bir uygulama olsa da bu vakada intraorbital hemanjiom çok net olarak görüntülenmiştir ve biz de bu intraorbital hemanjiom vakasını MR ve sintigrafi görüntüleriyle sunmak istiyoruz. (MIRT 2011; 20: 26-8)
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Radyoloji; Nükleer Tıp; Tıbbi Görüntüleme