Suçun Önemli Belirleyenleri Olarak İktisadi Etkenler: İşsizlik ve Suç İlişkisine Sosyolojik Bir Bakış - Kızmaz, Zahir (My University, 2006)
Bu makale, ekonomik kriz ve işsizlik faktörlerinin suç ile olan ilişkisini kuramsal açıdan irdelemeyi hedeflemektedir. Gelişmiş ülkelerde, bu değişkenler arasındaki ilişkiye odaklanan araştırmalar, birbirleriyle örtüşmeyen sonuçlar ortaya koymuştur. Bu araştırmada; işsizlik ve yoksulluk gibi ekonomik sorunların, bireylerin toplumsal değerlere olan bağlılıklarını veya onların toplumsal bütünleşme düzeylerini azaltabileceği ve bu durumun da onları, illegal tutum ve davranış geliştirmeye yöneltebileceği ileri sürülmüştür.
Keywords: Suç; sosyoekonomik faktörler; işsizlik; suç oranı; ekonomik kriz etkileri; ekonomik kriz