(Dünya Barışı ve Kutsala Saygı/World Peace and Respect for Holy) - Yıldırım, Enbiya (Fırat University, 2006)
Kutsal değerler, insanı hayata bağlar ve ona var oluşunun lezzetini tattım. Bu nedenle, insana değer vermek onun önem atfettiklerine saygı göstermekle içiçedir. Saygı göstermek önemli olmakla birlikte önemli olan bir başka husus da, farklı kültürlerdeki insanıann kutsallarına nasıl değer verdiklerini göz örninde bulundurmaktır. Bu husus gözetUmeden insan kendi kültür ve geleneğindeki yaklaşımı değişik inanıştaki insanların kutsalları için göstermeye çalışırsa bu çok farklı algılanabilir. Aşağıdaki makale, son dönemde yaşanan karikatür krizi çerçevesinde Müslümaniann peygamberlerine bakışını ele almakta, krizin arka planını sorgulamakta ve bu tür sorunların yaşanmaması için çözüm yolları önermektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları