ÇALIŞMA ORTAMI ALGISININ HİZMET KALİTESİ ALGISI ÜZERİNDE PANOPTİK GÖZETİM ARACILIĞIYLA DOLAYLI ETKİSİ - Demirel, Erkan Turan; Emül, Eda; İrdam, Burcu (Fırat University, 2023)
Sağlık kurumlarında hizmet veren hemşilerin çalışma ortamı algısının hizmet kalitesi algısı üzerinde panoptik gözetim aracılığıyla etkisini incelenmektir. Araştırmanın ana kütlesini Elazığ il merkezinde bulunan kamuya ait hastanelerin hemşireleri oluşturmaktadır. Çalışmanın verileri, anket yöntemi ile toplanmıştır. Çalışma ortam algısı, panotik gözetim ve kalite algısı ölçekleri, 5’li likert sistemine göre derecelendirilmiştir. Araştırma bulguları çalışma ortam algısı ile kalite algısı ilişkisinde panoptik gözetim aracı değişken rolü oynamaktadır. Tespit edilen aracılık etkisinin, orta düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Çalışma oratm algısının kalite algısı üzerindeki toplam etkisi %72,93 iken; bu etkinin %66,91 sini doğrudan etki ve % 6,01’sı dolaylı etki oluşturmaktadır.
Keywords: Applied Economics (Other); Uygulamalı Ekonomi (Diğer)