MUHARREM HİLMİ EFENDİ’NİN YARIM KALMIŞ BİR HARPUT TARİHİ - Selçuk, Bahir; Arslantaş, Yüksel (Fırat University, 2018)
Muharrem Hilmi Efendi, Elazığ’ın son dönemde yetiştirmiş olduğu âlim, muta-savvıf ve şairlerinden biridir. Divan sahibi olan Muharrem Hilmi Efendi, ilmî, dinî ve tasavvufî eserler kaleme almıştır. Müellifin çalışmaları arasında yarım kalmış bir Harput tarihi de bulunmaktadır. Milli Kütüphanede 06 MK. Yz. A 5337/1 numarada kayıtlı eser 10 yapraktan oluşmaktadır. Elazığ’ın coğrafi, idarî, sosyal, dinî ve ikti-sadî yapısı hakkında çeşitli bilgiler barındıran bu yarım kalmış eserin çevriyazısı yapılarak tanıtılmaya çalışılmıştır.

Muharrem Hilmi Efendi is one of the scholars, sufis and poets of Elazığ. Hilmi Efendi who is the owner of the Divan, has written scientific, religious and sufistic works. There is also an incomplete Harput history between the author's work. The work, which is registered in the National Library No. 06 MK. Yz. A 5337/12, consists of 10 sheets. Elazığ's geographical, administrative, social, religious and economic structure, which contains a variety of information about this unfinished work has been tried to be translated.
An Unfinished Harput History of Muharrem Hilmi Efendi