İlköğretimde beden eğitimi dersinde kullanılan öğretmen kılavuz kitaplarının sınıf öğretmenlerinin görüşlerine göre değerlendirilmesi - Çoban, Bilal; Coşkuner, Zeki; Karakaya, Yunus Emre (My University, 2011)
Araştırmanın evreni, özel ve kamu eğitim kurumlarında görev yapan sınıf öğretmenleridir. Örneklem ise Elazığ il merkezi ve ilçelerinde görev yapan 468 sınıf öğretmeni ile sınırlıdır. Ölçeğin Cronbach Alpha iç tutarlılık katsayısı 0,87, Bartlett testi 2671,773 ve katsayısı KMO 0,873 olarak hesaplanmıştır. Elde edilen bulgular sonucunda, sınıf öğretmenlerine yönelik beden eğitimi dersiyle ilgili kılavuz kitap hazırlanmalıdır sorusuna 4,28 ortalama ve kılavuz kitaptaki uygulamalar için okulda spor gereç yetersizliği vardır sorusuna 3,59 ortalamayla olumlu görüş bildirmişlerdir. Beden eğitimi dersine yönelik hizmet içi eğitim kursuna katıldım sorusuna 2,19 ortalama ve kılavuz kitapta yer alan yeni programın uygulanması için okuldaki spor araç-gereçlerinin yetersizliği var sorusuna ise 3,59 ortalamayla olumsuz yönde görüş bildirmişlerdir. Sonuç olarak, beden eğitimi kılavuz kitaplarının sınıf öğretmenleri için anlaşılır olmadığından tekrar gözden geçirilmesi gerektiği, sınıf öğretmenlerinin beden eğitimi dersi ile ilgili mutlaka hizmetçi eğitimi kurslara katılmaları gerektiği gibi sonuçlar ortaya çıkmıştır

Universe of the private and public educational institutions are classroom teachers who work. Elazig provinces and districts in the sample of 468 teachers who work with is limited. Cronbach alpha internal consistency coefficient of 0.87, Bartlett test and 2671.773 KMO coefficient was calculated as 0.873. As a result of the findings, physical education courses for teachers should be prepared with questions about the guide books and guide books to the 4.28 average in school sports equipment for applications is lack of positive feedback to the question were averaging 3.59. Physical education courses for the in-service training courses I attended to the question 2.19 average and guide books in the new program for the implementation of school sports equipment shortcomings of there to the question of the 3.59 average of the negative comments reported. As a result, physical education guide books classroom for teachers to understand that the review should be the classroom teachers' physical education classes with absolutely maid training courses to attend as required results have emerged.
In primary lesson of physical education teachers guide books used in views of the class by teacher evaluation
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Beden eğitimi; İlköğretim okulları; Öğretmen kılavuz kitabı; Sınıf öğretmenleri; Yeni öğretim programı