KESİKLİ DÜZGÜN DAĞILIMDAKİ SIRA İSTATİSTİKLERİN ÖRNEK EKSTREMLERİNİN MOMENTLERİ - TURAN, AYŞE (Fırat Üniveristesi, 2008)
Bu çalışma, dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölümde, sıra istatistiklerinin dağılımları için literatürdeki çalışmalar incelenmiştir.Üçüncü bölümde, kesikli düzgün dağılımlardaki sıra istatistiklerinin örnek maksimumunun ve minimumunun momentleri elde edilmiştir.Dördüncü bölümde ise, bu çalışmada elde edilen sonuçlar ve yapılabilecek çalışmalar tartışılmıştır.

There are four chapters of this study.In the first chapter, fundamental definitions and theorems are given.In the second chapter,study in literature for distributions of order statistics are examined.In the third chapter, the moments of sample maximum and minumum of order statistics from discrete uniform distribution are obtained.In the final chapter, a discussion of results are summarized and some further research topics are proposed.
The moments of sample extrems of order statistics from discrete uniform distribution
Keywords: İstatistik