Kayma mod denetleyici kullanılarak aktif güç faktörü düzeltimi - Kayıslı, Korhan; Tuncer, Servet; Poyraz, Mustafa (My University, 2008)
Bu makalede, yükseltici tip dönüştürücü devresinde giris akımının aktif sekillendirilmesi için bir kayma mod denetleyici tasarlanmıstır. Tasarlanan denetleyicinin dayanıklılığı giris hat gerilimindeki değisimlerin yanı sıra dönüştürücünün çıkıs katındaki yük değisimleri ve farklı çıkış gerilim referanslarına göre test edilmistir. Benzetim çalısmaları MATLAB/Simulink programı kullanılarak gerçeklestirilmistir. Benzetim sonuçlarından, giris gerilimi ile giris akımının aynı fazda olması sağlanmıs ve yaklaşık birim güç faktörü elde edilmistir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik