İZLEK AÇISINDAN ASLI ERDOĞAN ANLATILARI - BAĞCI, SENA TEKİN (Fırat Üniveristesi, 2010)
Çalışmamızda günümüz yazarlarından Aslı Erdoğan'ın anlatılarını izlek açısından incelemeye çalıştık. Geleceğe kalacak 50 yazar arasında gösterilen Aslı Erdoğan çeşitli türlerde eserler vermiştir.Çalışmamızı iki bölüm halinde inceledik. Birinci bölümde yazarımızın yaşamı, edebi kişiliği ve dünyasının yazarın anlatılarına etkisini inceledik. Anlatılarıyla ilgili kısa bilgiler vererek anlatılarını tanıtmaya çalıştık.İkinci bölümde Aslı Erdoğan 6 anlatısı izleksel açıdan incelenmeye çalışılmış temalar belirlenmiştir. Toplamda 8 kitabı olan yazarın incelenmeyen iki anlatısı köşe yazılardan derlediği kitaplarıdır. Bu nedenle değerlendirmemiz esnasında incelenmemiştir.

In our studies, we have tried to describe today?s writers Aslı Erdoğan in perspective of her descriptions Aslı Erdoğan, show between 50 authors to remain in the future, has given various types of work.We have reviewed our work in two volumes. In the first volume, we have examined the effects of her life, literary personality and her world to the author?s narratives. By giving short information we tried to explain her narratives.In the second volume, we have studied to examine the six naarratives of Aslı Erdoğan in terms of her spritual and identified the themes. The author have 8 totally boks, two of them not examined compiled from the narrative columnist. Therefore we have not exaluated during this reviewed.
Perspective of her descriptions Aslı Erdoğan
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı