AZERBAYCAN EDEBiYATlNDA ŞEHiTLiK KONUSU VE ŞEBiH TiYATROSU - Zeynallı, Mehman (Fırat University, 2008)
Bu makalede şehitler konusunun farkİı tarzları ele alınmış ve Kerbela vak'asıyla ilgili olan şebih halk tiyatrosunun genel özellikleri açıklanmıştır. Aynı zamanda şebih halk tiyatrosunun oluşumu, konusu ve yapısı hakkında bilgi verilmiştir. Buna ek olarak konuyla ilgili 19. yüzyıl Azerbaycan yazarlarının ve Sovyet araştırınacılarının farklı fikirleri değerlendirilmiştir.
The Mgrtyrdom and a Mystery at The Azerba.ijan Lite.rature
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları