HZ. MUHAMMED DÖNEMİNDE PUTPERESTLİK - KAYA, SERAP (Fırat Üniveristesi, 2008)
Hz. Muhammed Döneminde Putperestlik adlı yüksek lisans çalışmamız, giriş ve üç bölümden oluşmaktadır.Giriş bölümünde putperestliğin doğuşu ve önemli putperest medeniyetler hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde İslam'dan önce Arap Yarımadasında putperestlik, ikinci bölümde Hz. Muhammed döneminde putperestlik, üçüncü ve son bölümde ise Hz. Muhammed'in putperestlerin ibadet ve dini pratiklerine bakışı incelenmiştir.Anahtar Kelimeler: Putperestlik, Hz. Muhammed, İslam

Our study called ?Paganism in Prophet Mohammed Period? formed with introduction and four three parts.In introduction part, some information on significant civilizations whic paganism was lived is given. In first part, paganism in Arabian Peninsula before Islam, in second part, paganism prophet Mohammed Periot end in thirt and final part, prophet Mohammed?s view on pagan applications are analyzed.Key words: Paganism, Prophet Mohammed, Islam
Paganism in prophet Mohammed Period
Keywords: Din