Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Korktuğum Şey” Adlı Şiirinde Trajik Vizyon - Özcan, Tarık (My University, 2011)
Güzel sanatlar binlerce yıllık gelişimleri esnasında kendi repertuarlarını kurdukları gibikendi kategorilerini de oluşturmuştur. Bu kategoriler, varlık tabakası olan sanat eserlerininumumi prensipleridir. Estetik değer çözümlemesinde bu kategorileri hesaba katmadanyapılacak çözümlemeler, keyfi çözümlemeler olacaktır. Bir sanat eserinin umumi prensiplerinioluşturan kategoriler arasında: Güzellik, yücelik, trajik, komik, naifsi ve çocuksuyu sayabiliriz.Biz, bu çalışmamızda Cahit Sıtkı’nın bir şiirini trajik değer kategorisi bakımındançözümleyerek estetik ve trajik değer ilişkisini sanat eseri bağlamında ele almayı düşünüyoruz.
Keywords: Edebiyat; Edebi Teori ve Eleştiri