İSLAM KELAMINDA CENNET VE CEHENNEM - ÇİÇEK, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2008)
Cennet ve cehennem akidesi, insanlık tarihinde, yaratıcıya imandan sonra önemli bir yer teşkil etmektedir. İnsanı bu dünyada iyi işler yapmaya sevk eden ve kötülüklerden sakındıran en büyük sebeplerden birisi cennet ve cehennem akidesidir. Cennet nimetleri ve cehennem azabı, bizim bilebildiğimizden çok daha farklı olacaktır. Ebedi saadet yurdunda Allah, müminler tarafından görülecektir. Ancak bizler görülmenin keyfiyetini bilememekteyiz.Halen yaratılmış ve mevcut olan cennet ve cehennem, biz insanlar için ebedi mükafatın veya sonsuz azabın mahalli olacaktır. Sonuç olarak, ebedi hayatta mutlak adalet bizleri beklemektedir.

The creed of Heaven and Hell constitutes an important situation after faith of God at history of humanity. It is the creed of heaven and hell that is one of the most important reasons which guides the man to make good things and gets the man avoidfrom wrongs at this world. Heaven blessing and hell pain willbe evenmore differendfrom whichwe can know about them. In the eternal happiness fatherland, God will be seen by believers. But we can not know the situationof that appear.Heaven andwhich are available at present will be place of never- ending reward or endless pain for people. In conclusion, absolute justice is waiting for us at the endless life.
Heaven and hell in islamic theology
Keywords: Din