Olanzapine induced hair loss: A case report - Kuloğlu, Murat; Korkmaz, Sevda; Kılıç, Nilüfer; Sağlam, Sema; Gürok, M. Gürkan; Atmaca, Murad (My University, 2012)
İlaca bağlı alopesi; yaygın saç dökülmesi şeklinde olup, sorumlu ilacın kesilmesiyle geri dönüşümlü olan bir yan etkidir. Psikotrop ilaçlar içerisinde bu yan etkiden dolayı en çok, valproik asit ve lityum suçlanmıştır. Ancak atipik antipsikotiklere bağlı saç dökülmesi ile ilgili yayın sayısı oldukça kısıtlıdır. Yazımızda olanzapin tedavisine başladıktan sonra ortaya çıkan ve sadece tedavinin sonlandırılmasıyla düzelen, yaygın saç dökülmesi olan bir olguyu sunmayı amaçladık.
Keywords: Dermatoloji; Patoloji; Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri; Psikiyatri