ALYSSUM HARPUTİCUM DUDLEY'İN MORFOLOJİK, ANOTOMİK, POLEN VE KROMOZOMAL ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN ARAŞTIRILMASI - KANDİL, ARZU (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi Alyssum harputicum Dudley' in MORFOLOJİK, ANATOMİK, POLEN VE KROMOZOMAL ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN ARAŞTIRILMASI Arzu KANDİL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü BİYOLOJİ ANABİLİM DALI 2005, Sayfa: 20 Bu çalıışmada Alyssum harputicum Dudley' in kromozom sayısı ile morfolojik, anatomik ve palinolojik özellikleri araştırılmıştır. Türün Türkiye Florasında verilen tanımına göre bazı farklılıklar ve yeni bazı morfolojik özellikler tespit edilmiştir. Bitki yarı çalımsıdır. Kök ve gövdenin enine kesitinde ksilem büyük ve küçük konsentrik odunlaşmış ve odunlaşmamış zonlara sahiptir. Gövdedeki iletim demet sayısı 12-15 arasındadır. Yapraklar isolateral ve anisositik stoma tipine sahiptir. Yaprakların her iki yüzeyi lepidot tüylerle örtülüdür.Polen tipi trikolpattır. Kromozom sayısı 90'dır. Anahtar Kelimeler : Alyssum harpiticum Dudley, Brassicaceae, polen, morfoloji.anatomi, kromozom.
The investigation in point of chromosome number, morphological, anatomical and pollen characteristics Alyssum harputicum dudley
Keywords: Biyoloji