Kronik immün trombositopenik purpuralı iki çocukta danazol+askorbik asit tedavisi - Aygün, A. Denizmen; Güvenç, Hüseyin; Soylu, Fuat; Kocabay, Kenan (My University, 1997)
Steroid bağımlı refrakter immün trombositopenik purpuralı iki hasta, trombosit sayılarını yükseltmek amacı ile danazol+askorbik asit ile tedavi edildiler, her iki çocukta ilaçlara çok iyi başlangıç yanıtı oluşturdu ve bir tanesinde tam ve devamlı remisyon oluştu. Danazol ve askorbik asitin kullanıldıkları sürece yan etkisi görülmedi. Çocukluk yaş grubunda kronik ve refrakter immün trombositopenik purpura tedavisinde danazol ve askorbik asitin birlikte kullanımı etkili görülmekte, ancak bu çocukluk çağı hastalığının tedavisindeki esas rolünün belirlenmesi için daha detaylı çalışmalar gerekmektedir.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Hematoloji; Pediatri