OPTIMIZATION FOR NEXT GENERATION WIRELESS SYSTEM USING RADIO OVER FIBER IN TERMS OF TOPOLOGY - OTHMAN, SHWAN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu tez çalışmasında, minimum maliyete sahip optoelektronik elemanlar kullanılarak oluşturulan fiber üzerinden radyo (RoF) dalgalarının dinamik iletiminde uzak sistemlerdeki zayıflama dağınık kablolu alıcı uygulamaları için değerlendirildi. Önemli gruplama sorunları incelendi ve bir örnek ile açıklandı. Sonuçlar, her bir bağlantı yolu için dört radyo kanallı iletime gereksinim duyan uzak sistemle sunuldu. Bu kanalların her biri, 100 Mhz iletim kapasitesine, 256-QAM çok yönlü kalite dengeleyicisine ve 2048-OFDM ara taşıyıcılarına sahiptir. Uzak menziller, RoF birleşimlerine eklenen gürültü ile test edilmiş ve uplink güç kontrolüne sahip uzak bir sisteme önemli bir etkisinin olmadığı gösterilmiştir. Tasarım ve uygulama maliyeti RoF bağlantılarının farklı birleşim sıraları için dikkate alınmıştır. Bu uygulamalarla değerlendirilen radyo iletişimi için RoF'un, giderlere bakış açısından iyi bir karar olacağı gösterilmiştir.

This dynamic execution of Radio over Fiber (RoF) joins utilizing minimal effort optoelectronic parts are evaluated for dispersed receiving wire applications in cutting edge remote frameworks. Vital configuration issues are examined and an illustrated the outline is exhibited for a remote framework requiring the transmission of four radio channels for every connection course. Each of these channels has 100 MHz transmission capacity, balance many-sided quality of 256-QAM and 2048 OFDM subcarriers. The clamor presented by the RoF joins has been tested and it is demonstrated that no significant effect is presented for remote range, given the remote framework has an uplink power control. Design and execution expense has been considered for RoF connection with option join sorts. This application utilized radio transmission and demonstrated that RoF is an ideal decision from a cost point of view.
Topolojik açıdan fiber üzeri radyo (ROF) kullanarak yeni nesil kablosuz sistem için optimizasyon
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol