TEHAFÜTLERDE iLAHi HÜRRiYET'iN MAHiYETi - Yıldırım, Hüsamettin (Fırat University, 2011)
Tanrı, iiiemin varlığını izah etmede müracaat edilen metafizik bir ilke, sebep midir yoksa iradesi ile iiiemi yaratmış hür bir fail midir? Bu sorudan hareketle yaratmanın mahiyetinin sorgulanması, yaratmanın bir zorunluluk sonucu mu yoksa iradi bir fiilin ürünü mü olduğu konusunun araştırılması, aynı zamanda ilahi hürriyetin mahiyetinin araştırılması anlamına gelmekiedir. Bu sebeple çalışmamızın konusunu Tanrı'nın fiilierinde hür olup olmadığı meselesi teşkil etmektedir.
The Nature of Divine Freedam in Tahafuts
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları