HETERO-AROMATİK ALDEHİTLERLE ORGANOKROM BİLEŞİKLERİNİN KATILMA REAKSİYONLARI - TOPALOĞLU, ÇETİN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi HETEROAROMATIK ALDEHİTLERE ORGANOKROM BİLEŞİKLERİNİN KATILMA REAKSİYONLARI Çetin TOPALOĞLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 41 Hetero-aril sübstitüe allil ve homo-allil alkollerin sentezi iki farklı metodla gerçekleştirildi. Bis-allil eterler allil alkolün allil bromür ile olan reaksiyonuyla hazırlandı. Homo-allil eterler homo-allil alkolün allil bromür ile olan reaksiyonuyla sentezlendi. Sentezlenen bileşikler İR ve 'H-NMR teknikleri kullanılarak karakterize edildi. Bis-allil eterlerin [2,3]-Wittig Çevrilme Reaksiyonları GC/MS teknikleri kullanılarak araştırıldı. Anahtar Kelimeler : Organokrom Reaktifleri, Nozaki-Hiyama Reaksiyonu, Bis-Allil Eter, Homo-allil Alkol ((V t<<-~ VI
Addition reaction of organochromium compounds to heteroaromatic aldehydes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry