BASKİL VE ÇEVRESİNDE YAYGIN HALK İNANIŞLARI - KIYAK, ABDULKADİR (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans TeziBASKİL VE ÇEVRESİNDE YAYGIN HALK İNANIŞLARIAbdulkadir KIYAKFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüFelsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim DalıDinler Tarihi Bilim Dalı2005, Sayfa: 93+XII.?Baskil ve Çevresindeki Yaygın Halk İnanışları? adlı çalışmamız giriş ve ikibölümden oluşmaktadır.Giriş kısmında ilçenin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birincibölümde, Baskil ilçesindeki Yaygın Halk İnanışları gözlem ve mülakat yoluylaaraştırılmıştır. İkinci bölümde ise bu yaygın halk inanışlarının Eski Türk İnancıylabağlantısı ortaya konmuştur.Bu çalışma bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir.

SUMMARYMaster ThesisCOMMON PUBLIC BELIEFS AND THE TRACES OF OLD TURKISHBELIEFS IN THE TOWN OF BASKILAbdulkadir KIYAKFirat UniversitySocial Sciences InstituteMain Science Branch of Philosophy and Religion Sciences2005, Page: 93+XII.The research named ?Common Public Beliefs and the Proofs of Old TurkishBeliefs in the Town Baskil? Consists of introduction and two parts.In the there is introduction part knowledge about the history and geography ofthe town. In the first part, Common Public Beliefs have been researched by means ofobservation and interview; in the second part, the relation between these common publicbeliefs and old Turkish beliefs has been explained.This study ands with bibliography and additional parts.
Common public beliefs in Baskil and its environment
Keywords: Din