MAGRiB VE ENDÜLÜS'E HADiS'iN GiRişi - El-huseysin, Abdulhacli Ahmed (Fırat University, 2005)
Kur'an-ı Kerim gibi hadis-i nebevi de Mağrib ve Endülüs'e, ilk fetihlere iştirak eden fakihlerle birlikte girmiş olup, İslam teşriinin kendisi üzerine bina edildiği iki asıldan biri olması hasebiyle de, İslam alimleri tarafından büyük mazhariyete nail olmuştur. islam alimlerinin hiçbiri, Kur'an-ı Kerim'in islam hukukunun temel, değişmez kaynağı olduğu noktasında ihtilafa düşmemiştir. Zira o, İslam'ın temel kanun ve düzenlemelerini muhtevi olduğu gibi, tüm öğreti ve alıkarnının da ilk kaynağıdır. Yine o, teşri ile ilgili olarak genel kaideler ve külll . hükümler içermektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları