Effects of Epigallocatechin 3- Gallate in Rat Cardiac Tissue on Oxidant and Antioxidant System Exposed to Sevoflurane Anesthesia - Özer, Ayşe Belin; Kaman, Dilara (Fırat University, 2007)
Objectives: To investigate the possible effects of sevoflurane anesthesia and epigallocatechin 3- gallate (EGCg) on cardiac tissue by evaluating the oxidant and antioxidant status in rats. Materials and Methods: Tree groups of animals were studied. Sevoflurane 3% (v/v) in air/O2 were administered to animals in group 1 (n = 6) and sevoflurane plus EGCg was administered in group 2 (n = 6). Six animals were allocated to control group (group 3). Malondialdehyde (MDA), nitric oxide (NOx), superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GSH-Px) and catalase (CAT) in cardiac tissue were studied. Results: In group I, MDA, SOD and GSH-Px levels were significantly increased (p

Amaç: Oksidan ve antioksidan durumun değerlendirilmesi ile kardiak doku üzerine sevofluran anestezisi ve epigallocatechin 3- gallate (EGCg)'nin muhtemel etkilerini araştırmayı amaçladık. Gereç ve Yöntem: Ratlar 3 gruba ayrılarak çalışıldı. Grup 1'e (n:6) sevofluran, %3 (v/v) hava/O2 karışımı ile uygulandı. Ve grup 2'e (n:6) sevofluran + EGCg uygulandı. Kontrol grubu için ise yine 6 tane rat seçildi. Malondialdehid (MDA), nitrik oksit (NOx), süperoksit dismutaz (SOD), glutatyon peroksidaz (GSH-Px) and katalaz (CAT) kardiak dokuda çalışıldı. Bulgular: Grup 1'de CAT ve NO düzeyleri değişmezken, MDA, SOD ve GSH-PX düzeyleri yükselmiş olarak bulundu. EGCg'nin eklenmesi MDA, SOD ve GSH-Px aktivitelerini düşürüken, NOx düzeyleri artmış olarak bulundu. Sonuç: Lipid peroksidasyonu ve antioksidan enzim düzeyleri sevofluran uygulamasını takiben fazla miktarda artmıştır. Ancak, iv EGCg uygulaması kardiak dokuyu önemli şekilde korumaktadır. ©2007, Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi
Sevofluran Anestezisi Uygulanmış Rat Kalb Dokularında Oksidan ve Antioksidan Sistem Üzerine Epigallocatechin 3- Gallate'ın Etkileri