AMERİKAN VE TÜRK SİNEMASINDA STAR OLGUSUNUN GELİŞİMİ VE DEĞİŞİMİNİN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ETKİLERİ "GÜNDÜŞTEKİ SİMALAR" - ÖZGER, GÜNŞAD (Fırat Üniveristesi, 2009)
Sinema, hayal gücünü en iyi yansıtan alanlardan biridir. Bunun sebebi starlar ve onların kişi, stüdyo, medya düzeyinde tekrar düzenlenen kimliklerdir. Sinemaya gizem ve ölümsüzlük kazandıran, onu besleyen öğelerden biri beklide en önemlisi starlardır.Bir film; bir insanı bir noktadan başka bir noktaya götüren zaman makinesi olarak düşünülürse starlar da geçmişten günümüze toplumların yansımalarıdır.Her olgu gibi star olgusu da ekonomik ve toplumsal nedenlerle zamanla değişime uğramıştır. Bu değişim, farklı şekillerde ve alanlarda ortaya çıkmıştır. Bu durum doğal olarak sinemayı da etkilemiştir ve etkilemektedir.Bu çalışmada star olgusunun Amerikan ve Türk sinemasında gelişiminin ve değişiminin etkilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Örnek olay çalışması olarak, filmlerin dünyaya açılan pencereleri afişlerin analizi seçilmiştir.

Cinema is one of the best fields which reflect imaginativess. This is because of stars and their identity card be reorganized lavel of person, studio and media. Star feeds nourishs cinema which is won mystry and immortality by stars, mybe the most important object each other.When a film is considered as a chronograhy which takes the person from one point to another point from past to nowadays.Star fact varies because of economic and social reason, as is in each fact. This variation appeared in diffrent ways and diffrent fields. This stuation natually affected cinema and this effect has stil gone on.In this study aim have been brought up the effect of the phenomenon of star progres and change ın American and Turkısh Cinema from past till now. For ınstance case as, analyze of posters which moves open the windows in the world has been choosed.
The effect of the phenomenon of star progres and change in American and Turkish cinema from past till now ?Day Dreaming Figures?
Keywords: Sahne ve Görüntü Sanatları