DiYARBAKIR KARACADAG BAZALTININ YAYILIM BOLGELERiNE GORE DON TESiRLERiNE KAR~I DAYANIMI - Işık, Nursen; Yıldız, Servet (My University, 2006)
8azall dogadB en yaygm alarak bulunan volkanik kaya,lardandlf. Guneydogu Anadalu bolgesi geni, bazalt yataklanna sahip alup, Diymbaklr Kal'Bcadag Bolgesi bazaltl yaklajlk 80 m kallnllga ulajabllen10.000m2' lik bir alana yaYlltTlljtl1. Dayanlklillgl, dogada yaygm bulundugu i,in ekonomikligi ve estetikligi ile bir,:ok yapl malzemesine gore ustun ozelliklere sahip alan ve dogal ta$lma en iyi ornek olamk g6sterilebilecek bazaltll'J, gunumuz teknolojik olanaklallnm birlej\irilmesi sonucu bir,ok alanda kulianilma olanaglnl ortaya ,lkamll$tll. Bu 9all]mada Diyarbaklr.-~anllurf3, Oiyarbaklr- ElaZlg ve Diymb8klr-Mardin yolu uzerindeki alanlara yayi1m!~ alan bazaltlann tabii don !esirlerine gore dayantrnlarlllill belirlenrnesi ve kar91la~tlrillllaSI yapilarak, kulianlm alan Ian belirienmeye plljilmljtll.
Bildiri - Yayımlanmış
Bildiri - Kongre ve Sempozyum
Keywords: Sureklilik; Yapl Malzemesi; Diyarbaklr Karacadag Bazaltl