Amino Asit Merkezli Kumarin ve Kalkon Grupları İçeren Hibrit Yapılarının Klik Reaksiyonu ile Sentezi, Karakterizasyonu, Termal ve Dielektrik Özelliklerinin İncelenmesi - Biryan, Fatih; Çalışkan, Eray; Koran, Kenan (My University, 2024)
Bu çalışma, kalkon ve kumarin grupları içeren amino asit konjugatlarının dielektrik özellikleri ve termal kararlılıklarının karşılaştırmalı bir analizini içermektedir. Bu konjugatların elektriksel davranışını incelemek amacıyla dielektrik sabiti, dielektrik kaybı ve AC iletkenliği araştırılırken, termal kararlılıklarını incelemek için termogravimetrik analiz (TGA) kullanılmıştır. Konjugatlar, kalkon veya kumarin yapılarının amino asit omurgalarına klik kimyası ile dahil edilmesiyle sentezlenmiştir. Dielektrik sabiti ölçümleri, kumarin bazlı amino asit konjugatlarının, kumarin sisteminin genişletilmiş ?-konjugasyonu ve polarize edilebilirliği nedeniyle kalkon bazlı konjugatlara kıyasla daha yüksek değerler sergilediğini ortaya koymuştur. Dielektrik kayıp analizi, her iki konjugat türünün de yük transfer süreçleri ve moleküler hareketlerle ilişkili kayıplar sergilediğini göstermiştir. TGA ile termal stabilite değerlendirmesi, kalkon içeren konjugatın daha yüksek bozunma sıcaklıkları ile iyi termal stabilite sergilediğini ortaya koymuştur. Yüksek sıcaklıklarda gözlenen ağırlık kaybı, organik bileşenlerin termal bozunmasını göstermiştir. Bu etkili sonuçlar, dielektrik sabiti, dielektrik kaybı ve AC iletkenliği dahil olmak üzere dielektrik özelliklerin yanı sıra kalkon veya kumarin içeren amino asit konjugatlarının termal kararlılığı hakkında değerli bilgiler sağlamaktadır. Bulgular, elektronik cihazlar ve fonksiyonel malzemelerdeki potansiyel uygulamalar için önemli olan elektriksel davranışlarının ve termal özelliklerinin anlaşılmasına katkıda bulunmaktadır..
Keywords: Kalkon; Kumarin; Amino asit konjugatları; Dielektrik özellikler; Termal kararlılık