Veteriner hekimliği kliniklerinin ticari performansı üzerine etkili bazı faktörler I. Bilgi edinme eğilimi ve deontolojik tutum - Özen, Abdullah; Özen, Rahşan; Yüksel, Erhan; Yasar, Askın; Yerlikaya, Halis (My University, 2005)
Çalışmada, klinisyen veteriner hekimlerin, genelde bilgi teknolojilerinin bazı temel gereçlerini kullanımı ile deontoloji kavramı bakımından tutumları, özelde ise bu kavramlar ile ticarî performans arasındaki ilişki incelendi. Bu amaçla, Türkiye'nin Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde'bulunan 14 ilde klinisyenlik yapan 129 veteriner hekim üzerinde anket uygulandı. Araştırmaya dâhil edilen klinisyenlerin bilgi teknolojilerinin bazı temel gereçlerini kullanım oranlarının yüzde 40 olduğu; ayrıca bilgi teknolojilerini kullanımı ve deontolojik açıdan pozitif tutum ile gelir düzeyi arasında pozitif yönde bir ilişki olduğu saptandı.
Keywords: Veteriner hekimlik; etik; bilgi teknolojileri; tutum; anket; gelir; veteriner uygulama