Elektronik ticaret; tüketici davranış ve tercihleri üzerine bir çalışma - Demır, Ozcan; Ayden, Cem (My University, 2011)
İnternet ve bilişim teknolojilerinde yaşanan büyük gelişmeler, işletmelerin iş ve ticaret yapma şekil ve yöntemlerini de büyük oranda değiştirdi. Klasik ticaret yöntemlerinin yanında, işletmeler ve tüketiciler elektronik ortamda gerçekleştirilen ticaret faaliyetlerinin avantaj larının farkına vardılar. Günümüzde işletmeler arası ve işletme tüketici arası gerçekleştirilen elektronik ticaret faaliyetleri her geçen yıl katlanarak artmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu verlerine göre, 2010 yılında ülkemizde 25 milyonu aşkın internet kullanıcısı mevcuttur. Böylesine büyük bir kullanıcı rakamına rağmen ne yazıkki ülkemizdeki elektronik ticaret hacmi dünya genelindeki rakamlara ve artışlara ulaşabilmiş değildir. Bu çalışmanın amacı, yerel tüketicilerin elektronik ticarete bakış açılarını, kullanma sıklıklarım ve tercihlerini ortaya koyarak e-ticaretin gelişimi ve yaygınlaşması noktasında ipuçları elde etmektir.
Keywords: İşletme; İktisat