KEBAN BARAJ GÖLÜ ULUOVA BÖLGESİNİN BİTKİ BESİN MADDELERİYLE YÜKLENMESİNİN İNCELENMESİ - SAATÇİ, YUSUF (Fırat Üniveristesi, 1993)
Yüksek Lisans Te2i KEBAN BARAJ GÖLÜ ULOÜVA BÖLGESİNİN BİTKİ BESİN MADDELERİYLE YÜKLENMESİNİN İNCELENMESİ Yusuf SAATÇİ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilİm Dalı 1993, Sayfa 72 Bu çalışmada. Keban Baraj Gölü Uluova Bölgesi'nin bitki besin maddeleriyle yüklenmesi araştırılarak geleceğe yönelik tahminlerde bulunulmuştur Bu amaçla golün en yoğun kulanılan kısmı olan Uluova Bölgesi'nde uç istasyondan su örnekleri alınarak incelendi. Ayrıca basta Murat Nehri olmak Üzere, yağış, evsel atıksular, hayvansal atıklar, tarım alanları ve ormanlık araziler ût kırsal alanlardan yüzey akış ile baraj gölüne ulaşan besi maddesi yükleri tesbit edilmiştir. Keban Baraj golü uluova Bölgesinde yapılan araştırmalar neticesinde golde biriken azot ve fosforun kritik yükün üzerinde olduğu sonucuna varılarak. bitki besin madeleri yüklerinin azaltılabilmesi için gerekli önlemlerin alınması amacıyla çeşitli öneriler sunulmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Bitki Besin Maddeleri, Ötrofikasyon, Kirlilik Yükü, Vollenveider Metodu.
Keywords: Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering