Eğitim ve Öğretim Uygulamalarında Yeni Bir Yaklaşım: Oyunlaştırma - Bahçeci, Ferhat; Uşengül, Leyla (My University, 2018)
Antik çağdan beri günümüze kadar oynanan oyunlar insan yaşamıyla bir bütün halinegelmiştir. Antik Mısır’da iki kişi arasında oynanabilen ve Senet adı verilen oyuna ait kalıntılararastlanmıştır. Bu da bize oyunun en eski çağlardan beri hayatımızın içinde yer aldığınıgöstermektedir. Hayatımızın içinde var olan oyun kavramı oyunlaştırmayı da beraberindegetirmiştir. Bu araştırmada oyunlaştırmaya genel bir pencereden bakılarak, oyunlaştırmanıneğitsel ortamlardaki uygulamalarından çıkarılan olumlu ve olumsuz sonuçlara ilişkinaraştırmalara yer verilmiştir. Oyunlaştırma düşüncesini bir sistemde kullanmak için atılabilecekadımları ve oyunlaştırmanın başarılı bir şekilde kullanıldığı örnekler incelenmiştir. Öğrenmeortamlarında kullanılmak amacıyla geliştirilen bazı araçlardan bahsedilmiştir. Eğitsel ortamlardakullanılan oyunlaştırmayla ilgili olan alan yazındaki çalışmalar incelenmiştir. Oyunlaştırmanınpozitif etkilerinin yanı sıra olumsuz yanları ve oyunlaştırmaya yönelik eleştirilere de araştırmadayer verilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Beşeri Bilimler; Dil ve Dil Bilim