DEĞİŞİK KOMPOZİT MALZEMELERİN MEKANİK DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ - YILDIRIM, HAYRİ (Fırat Üniveristesi, 2009)
Değişik tipteki kompozit malzemelerin mekanik özelliklerini belirlemedeki amaç, kompozit malzemelerin çeşitli koşullarda çekme, basma, burulma ve kesmeye karşı dayanımını tespit etmektir. Böylece hem değişik tipteki kompozit malzemelerin kendi aralarında davranışlarını hem de özellikleri bilinen diğer malzemeler arasındaki mekanik özellikleri tespit ederek imalattaki kullanabilirliği ile yapılardaki davranışlarını belirlemektir. Çünkü mühendislik hesaplarında malzemeyi amacına göre yerinde ve özelliklerine göre kullanmak çok önemlidir.

The purpose on determination of mechanical attributes of various type of composite materials is stabilizing composite materials on various conditions; tensile, printed, bulkcing, and cutting. So, both of various type of composite materials behaviours each other and between known behaviours of other mechanicals is determining use of manufacturing with structures. Because on the engineering calculation, the use of material on objective and attribute is very essential
Investigation of behaviours mechanic of the various composite materials
Keywords: Makine Mühendisliği