PARMAK DAMAR TANIMA TEKNOLOJİSİ - ŞAN, SONGÜL (Fırat Üniveristesi, 2013)
Teknolojideki hızlı gelişmeler, insanlığı hem olumlu hem de olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Özellikle siber ortamlarda işlenen suçların artmasıyla dünyada bilgi güvenliği konusunda önemli güvenlik çalışmalarının yapılmasına itmiştir. Bu nedenle günümüzde birçok şirket ve kurum güvenliklerini korumak amacıyla biyometrik tanıma sistemlerinden yararlanmakta ve bu cihazları kullanmaktadır.Literatürdeki çalışmalara göre parmak içerisindeki damarların dağılım görüntüsü, her insan için farklıdır. Parmak Damar Tanıma Sistemi bu temel özellik üzerinden hareket ederek, parmak damar görüntüsünü elde eden ve bu görüntüyü kullanarak kimlik doğrulaması ve tanıması yapabilen bir biyometrik sistem olarak gün geçtikçe hızla gelişmektedir.Bu tez çalışmasının genel amacı, geliştirilen bir uzman sistem yazılımı sayesinde, otomasyona girilen her parmak damar görüntüsünün sistemde kayıtlı bulunan diğer parmak damar görüntüleriyle karşılaştırılarak, güvenliği sağlamaktır.Anahtar Kelimeler: Biyometri, Parmak Damar, Parmak Damar Tanıma Sistemi

Rapid advances in technology can affect the humanity both positively and negatively. Especially crimes occurred in cyber environment raise concern about information security. For this reason, many companies and institutions around the world utilize and use of biometric recognition systems and tools.According to the studies in the literature, distribution of blood vessels in the fingers is unique for each person. Therefore, Finger Vein Recognition System, which uses the image of the obtained images of finger vein to authenticate and recognize as a biometric system, is rapidly evolving day by day.The general purpose of this study is to generate a user authentication expert system to compare each input by the user with the stored finger vein images in the repository to provide secure access to a system.Keywords: Biometrics, Finger Vein, Finger Vein Recognition System
Finger vein identification technology
Keywords: Bilim ve Teknoloji