ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ ETİK İLKELERE UYMA DÜZEYLERİNİN ÖĞRENCİLER TARAFINDAN ALGILANMASI - Aydoğan, İsmail (Fırat University, 2011)
Öğretmenlerin görevlerini yaparken uymak zorunda oldukları etik ilkeler vardır.Öğrencinin gelismesini sağlayacak bu ilkelere uyulması, mesleki olduğu kadar ahlaki birzorunluluktur. Bu arastırmada öğrenci görüslerine göre öğretmenlerin mesleki etik ilkelere uymadüzeyleri incelenmistir. Arastırma, ortaöğretim okullarında öğrenim gören 380 öğrenci örneklemealınarak yapılmıstır. Arastırma sonucunda, öğretmenlerinin mesleki etik ilkelere büyük ölçüdeuyduğu görülmüstür. Ancak öğrenciler, öğretmenlerinin sadece doğru davranısları ödüllendirmekonusunda çok da yeterli olmadıklarını ifade etmislerdir.