Vatandaşların belediye hizmet kalitesi algılamaları üzerinde belediye başkanlarının liderlik (hükümdar/hizmetkâr) özelliklerinin belirleyiciliği: TRB – I Bölgesi örneği - Demirel, Erkan T.; Yatkın, Ahmet; Düşükcan, Muhammet; Derin, Neslihan; Çakınberk, Arzu; Güven, Mehmet (My University, 2013)
Bu çalısmanın amacı, “vatandasların belediye hizmetlerinin kalitesini nasıl algıladıklarının ve bu kalite algılaması üzerinde belediye baskanlarının liderlik özelliklerinin belirleyiciliğinin tespit edilmesidir”. Arastırmanın evrenini, TRB - I bölgesinde yer alan il merkezi belediyelerinin sınırları içerisinde yasayan seçmenler olusturmaktadır. Çalısmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmıstır. Sonuç olarak, hizmetkâr liderlik ile belediye hizmetlerinin kalitesi arasında güçlü ve pozitif bir iliski bulunmustur. Hükümdar liderlik ile belediye hizmetlerinin kalitesi arasında ise zayıf ve negatif bir iliski bulunmustur.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Hizmet kalitesi; belediyelerde hizmet kalitesi; hükümdar liderlik; hizmetkar liderlik