Göktürk Alfabesi Tabanlı Görsel Sır Paylaşımı Metodu ile Veri Gizleme Uygulaması - Tuncer, Türker; Avcı, Engin (My University, 2016)
Günümüzde birçok sır paylaşımı ve görsel sır paylaşımı(GSP) tabanlı veri gizleme metodu önerilmiştir. GSP karmaşık matematiksel işlemler kullanmadan bilgi güvenliğini sağlayan bir yöntemdir ancak GSP metotları gürültü benzeri veriler ürettiği için, saldırganların dikkatini çekmektedir. Bu problemi çözebilmek için harf tabanlı GSP metotları önerilmiştir. Harf tabanlı GSP metotları, harflerin morfolojik özelliklerine bağımlı oldukları için istenilen performansı sağlayamamaktadır. Bu problemi çözmek için toplama tabanlı sır paylaşımı yöntemini kullanan yeni bir harf tabanlı GSP metodu geliştirilmiştir. Önerilen harf tabanlı GSP metodu harflerin morfolojik özelliklerinden bağımsızdır ve tüm doğal diller için kullanılabilmektedir. Bu makalede önerilen harf tabanlı GSP metodu, Göktürk alfabesinde bulunan harfler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Gizli veri önerilen Göktürk alfabesi tabanlı GSP metodu kullanılarak sır parçalarına ayrılmış ve RGB imgelerinin katmanlarına gömülmüştür. Deneysel sonuçlar, önerilen GSP tabanlı veri gizleme uygulamasının başarılı olduğunu göstermiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgi; Belge Yönetimi; Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi