ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK TOPLUMSAL ALGI: FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ - Diğer, Hülya; Yıldız, Abdunnur (Fırat University, 2021)
Bu çalışma, engellilik algısını ölçmeyi ve mevcut olumsuz algıya ilişkin farkındalık yaratacak önerilerde bulunmayı amaçlamaktadır. Araştırma ağırlıklı olarak engelli bireylerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları problemler ve sosyal dışlanmayı konu edinmekle birlikte üniversite öğrencilerinin engellilik algısı üzerinde odaklanmaktadır. Elde edilen sonuçlara göre, üniversite öğrencilerinin engellilik algısı genel anlamda vasat düzeydedir. Engelli bireylere yönelik uygulamaların genel anlamda engellilik algısını olumlu yönde farklılaştırdığı ve özellikle kamu spotlarının engellilik algısı üzerinde olumlu sonuçları olduğuna ilişkin bulgular saptanmıştır.