ÜÇ BOYUTLU ELEKTROMAGNETİK DAĞILIM PROBLEMLERİN MOMENT METOD ÇÖZÜMLER İÇİN ETKİN DALGACIK DÖNÜŞÜM YAKLAŞIMI - Kurt, Bahattin; Akın, Mehmet (Fırat University, 2007)
Dalgacık Matris Transform(DMT) yöntemi 3 boyutlu saçıcılardaki elektromanyetik saçılım problemlerini incelemek için genişletilmiştir. Geleneksel DMT’de dalgacık tekniklerinin uygulanabilmesi için moment matrisinin kare olması ve boyutunun 2’nin tam katları olması gerekir. Ne varki 3D problemlerinde genellikle moment matrisinin boyutu 2m biçiminde değildir ve geleneksel DMT’nin doğrudan uygulanması çok çözü-nürlülük teknikleri açsından iyi sonuç vermeyebilir. Önerilen strateji ile DMT yönteminin etkili uygulanması için moment matrisin boyutunun ikinin tam katları olması gerekmez. Önerilen yaklaşımın geçerliliğini göstermek için matris seyrekliği ve bağıl hata cinsinden elde edilen sayısal sonuçlar yayına eklenmiştir.

The wavelet matrix transform(WMT) method has been extended to study the electromagnetic scattering problems from 3D scatterers. In conventional WMT, the moment matrix must be square, and size of it has to be an integer power of two for the wavelet techniques to be applicable. However, in 3D scattering problems, generally, the moment matrix is not of size 2m, and direct application of the conventional WMT to the moment matrix may not make sense in terms of multiresolution. With proposed strategy, size of the moment matrix need not to be an integer power of two for the efficient application of WMT method. Numerical results in terms of matrix sparsity and relative error in reconstructed current are provided to illustrate the validity of the  proposed approach.
AN EFFECTIVE WAVELET TRANSFORM APPROACH FOR THE MOMENT METHOD SOLUTIONS OF 3D ELECTROMAGNETIC SCATTERING PROBLEMS
Keywords: Engineering; Mühendislik