STAR ALLİANCE ÜYESİ HAVAYOLLARININ WEB SİTELERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI - GÜRGÖZE, ENES MALİK (Fırat Üniveristesi, 2024)
Günümüzde rekabet şartlarının hızlı değişimi ve teknoloji alanında yaşanan dönüşüm süreci ile birlikte paralel olarak ticari ve iş yapış modelinde değişimler yaşanmış ve "Yeni Ekonomi" kavramının olgunlaşma dönemine girilmiştir. Yeni ekonominin temel yapılarından biri olan internetin ticaret ile entegre olması ile de "E-Ticaret" kavramı ortaya çıkmıştır. E-Ticaretin tüketici hayatına girmesi ile birlikte yaşanan değişim ve dönüşüm birçok sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de etkisini derinden göstermektedir. Bilişim teknolojilerinde yaşanan bu dönüşüm ve değişen ticari koşullara ayak uydurması elzem olan havayolu işletmelerinin yaşamını devam ettirebilmesi için sunması gereken bu hızlı işlem dizinini müşterinin yapabileceği alan olan online kanalların ne kadar sağlıklı işlediğini anlamak, yeterlilik düzeylerini, müşterilerin seyahatlerini yönetme süreçlerine katılımı için tanınan imkân düzeylerini irdelemek, havayolu işletmesi tarafından web sitesi üzerinden sunulan hizmetleri incelemek ve böylece havayollarının online kanallarının yeterlilik düzeylerini görebilmek amacıyla bu konu seçilmiştir.

Today, with the rapid change in competition conditions and the transformation process in the field of technology, parallel changes have been experienced in trade and business models and the concept of "New Economy" has entered the maturation process. The concept of "E-Commerce" has emerged with the integration of the internet, one of the basic structures of the new economy, with trade. The change and transformation experienced with the introduction of e-commerce into consumer life deeply affects the aviation sector as in many other sectors. This topic has been chosen in order to understand how airline businesses, which are essential to keep up with this transformation in information technologies and changing commercial conditions, can survive online channels, which are the areas where customers can make this fast transaction directory, to examine the level of adequacy, to examine the level of opportunities for customers to participate in the processes of managing their travels, to examine the services offered by the airline business through the website and thus to see the adequacy levels of the online channels of airline businesses.
Comparison of the websites' of Star Alliance member airlines
Keywords: İşletme; Endüstri ve Endüstri Mühendisliği