HASRETE YANSIYAN KADIN EZGİLERİ BAĞLAMINDA EĞİN TÜRKÜLERİ - Şimşek, Esma (Tuzla Belediyesi, 2013)
Acı - tatlı her türlü duygularımızı mısralaştırıp özel ezgilerle terennüm ettiğimiz türküler arasında “Eğin2 Türkü”lerinin ayrı bir yeri vardır. Erzincan’ın -şimdiki adıyla- Kemaliye ilçesine ait olan bu türküler için “ağız” terimi kullanılır ve söylendikleri bölgelere göre; Eğin ağzı, Sandık ağzı, Venk ağzı, Apçağa ağzı ve Tığman ağzı gibi adlarla anılır
HASRETE YANSIYAN KADIN EZGİLERİ BAĞLAMINDA EĞİN TÜRKÜLERİ