TE'SIRU'S-SIYÂKI'L-KUR'ÂNÎ FÎ KEŞFI'L-FURÛKI'L-LUĞAVIYYE LI EFÂLIN VE ESMÂIN - NORADDIN, RAAD SALAHADDIN (Fırat Üniveristesi, 2020)
Bu çalışma, Kuran bağlamının dilsel farklılıkları, fiilleri ve isimleri ortaya çıkarmadaki etkisini içerir. Kur'an-ı Kerim'de bahsedilen kelimenin anlamına odaklanır. Kur'an'daki kelimenin iki anlamı vardır: sözcüksel anlam ve bağlamsal anlam: Bağlamın cümlesinde veya içerdiği metinde neye hükmettiği. Bir kelimeyi çevreleyen bağlam ona anlamını verdiğinden ve dilsel farklılıklar bakımından zengindir. Kur'an kelimeleri, sanki bir kelime iki farklı bağlamda görünüyormuş gibi çevreleyen bağlamın etkisine sahiptir, her bağlam onun üzerinde anlamını gizler, bu nedenle bir kelimenin anlamı, göründüğü ırklara göre değişir. Anahtar kelimeler: dil, Kur'an-ı Kerim, bağlam, etki, farklılıklar, anlam.

This study concludes the effect of Quran's context in revealing the Language difference in verbs and nouns. It focused on words meaning which cams in the Holly Quran. There are two different meaning of a word in Quran: Lexical meaning and contextual meaning, the context is effected by its text, or what is presented in it. Because the context which is surround a word gives it its meaning. And it is concerned with linguistic differences for the Quran's words. The effect of its context that is surrounded with, as a word is found in two different situations. Any context hides its meaning on itself. So a word meaning changes according to the context that it occurred in it. Key Words: Language, The Holly Quran, context, effect, Difference, meaning ????? ??? ??????? ????? ?????? ??????? ?? ??? ?????? ??????? ?????? ??????? ??? ?? ??? ???? ?????? ?? ??? ?? ?????? ??????? ??????? ?? ?????? ?????? ??????: ?????? ???????? ??????? ???????? ??: ?? ? ?????? ???. ??? ?????? ???? ? ???? ???? ?????? ?? ????? ?? ?? ?? ?? ????? ?????? ??????? ? ?? ? ??????? ??????? ?????? ?????? ????? ????? ?????? ??? ??? ??? ???? ?? ?????? ???????? ? ??? ?? ?? ?? ?? ????? ?????? ???? ????? ???? ???? ????? ???? ???????? ???? ??? ????. ??????? ?????????: ?????? ?????? ??????? ??????? ?????? ??????? ??????.
Fiillerin ve isimlerin lugavi farklılıkların açıklanmasında Kur'ân bağlamının etkisi - The context of the Qur'an in dectecting linguistic differences in verbs and nouns
Keywords: Dilbilim; Doğu Dilleri ve Edebiyatı; Din