İki-Seviyeli SHEPWM İnverter için Genetik Algoritma Kullanılarak Anahtarlama Açılarının Belirlenmesi - Deniz, Erkan (My University, 2015)
Seçilen Harmoniklerin Eliminasyonu (SHE) darbe genişlik modülasyon (PWM) tekniği, lineer olmayan denklemtakımlarının çözülerek en uygun anahtarlama açılarının belirlenmesi ve gerçek-zamanlı uygulamalardaanahtarlama zamanlarının depolandığı bir bakma-tablosu gerektirir. Bu makalede, üç-faz iki-seviyeli birinverterin faz-nötr geriliminden düşük dereceli harmonikleri elimine etmek için 11-açılı bir SHEPWMalgoritması sunulmuştur. Anahtarlama açılarının fonksiyonu olan lineer olmayan denklem takımı, çeyrek-karedalga simetriye sahip iki-seviyeli inverter çıkış geriliminin Fourier açılımından elde edilmiştir. En uygun 11- anahtarlama açısını çevrimdışı belirlemek için denklem takımı MATLAB Genetik Algoritma (GA) Araç Kutusukullanılarak optimize edilmiştir. Bu anahtarlama açıları kullanılarak üç-fazlı inverter MATLAB ortamındaanahtarlanmıştır. Bir RL yükü için, çıkış gerilimi ve yük akımının dalga şekilleri harmonik analizleri ile birlikteverilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar