KÜME DİZİLERİNİN DEFERRED İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI - YILMAZER, MEHMET ÇAĞRI (Fırat Üniveristesi, 2020)
Beş ana bölümden oluşan bu tez çalışmasının ilk bölümünde, fonksiyon, küme ve denklik bağıntısı kavramlarından bahsedilmiştir. İkinci bölümde, istatistiksel yakınsaklık kavramının tarihsel gelişimine değinilmiştir. Ayrıca istatistiksel yakınsaklık, deferred Cesáro ortalaması, kuvvetli Dp,q?yakınsaklık, deferred istatistiksel yakınsaklık kavramlarından bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde, Kuratowski, Wijsman ve Hausdorff istatistiksel yakınsaklık kavramlarından bahsedilmiştir. Dördüncü bölümde, Kuratowski Cesáro toplanabilirlik , Wijsman toplanabilirlik ve Wijsman kuvvetli toplanabilir küme dizilerinden bahsedilmiştir. Ayrıca, Wijsman istatistiksel yakınsaklık ile Wijsman kuvvetli toplanabilir küme dizileri arasındaki ilişkiye değinilmiştir. Beşinci bölümde, çalışmanın orjinal bölümü olup, ikinci, üçüncü ve dördüncü bölümlerde bahsedilen kavramlar kullanılarak, Wijsman deferred istatistiksel yakınsaklık ve Wijsman deferred r?Cesáro toplanabilirlik kavramları ve bu kavramlar arasındaki ilişki verilmiştir.

This thesis is formed by five main chapters. In the first chapter, the concepts of function, set and equivalance relation are mentioned. In the second chapter, historical development of the concept of statistical convergence is mentioned. Also, the concepts of statistical convergence, deferred Cesáro mean, strong Dp,q?convergence, deferred statistical convergence are discussed. In the third chapter, Kuratowski statistical convergence, Wijsman statistical convergence and Hausdorff statistical convergence are given. In the fourth chapter, Kuratowski Cesáro summable, Wijsman summable and Wijsman strongly summable sequences of sets are mentioned. Also, the relation between Wijsman statistically convergent and Wijsman strongly summable sequences of sets are dealt. In the fifth chapter which is original part of this study, we introduce the concepts of Wijsman deferred statistical convergence and Wijsman deferred r?Cesáro summable by using the concepts that are mentioned in the second chapter, the third chapter and the fourth chapter. We achieve new theorems by using these concepts.
Deferred statistical convergence of sequences of sets
Keywords: Matematik