HARPUT’UN (ELAZIĞ) BAZI NADİR VE ENDEMİK BİTKİLERİ - Çakılcıoğlu, Uğur; Civelek, Şemsettin (Fırat University, 2007)
Bu çalışma Elazığ’ın tarihi ve kültürel merkezi konumundaki Harput’un (Elazığ) bazı nadir ve endemik bitki-lerini tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma sahasından 2000–2002 yılları arasında toplanan örnek-lerden 2135 bitkinin değerlendirilmesi yapılmış bunlardan endemik ve nadir bitkiler tespit edilmiştir.

This study was conducted to establish some uncommon and endemic plants of Harput, which is considered the historical and cultural center of the city of Elazig. Of the samples collected from the research area between the years 2000 and 2002, 2135 plants were evaluated, and uncommon and endemic taxa were identified.
SOME UNCOMMON AND ENDEMIC PLANTS OF HARPUT (ELAZIG)