Yükseltici tip da-da dönüştürücünün kayma mod kontrolü - Aslan, Muzaffer; Guldemir, Hanifi (My University, 2005)
Bu çalışmada yükseltici tip bir da-da dönüştürücünün sürekli durum analizi ile dinamik davranışı detaylı olarak incelenmiştir. Kayma mod kontrol temel prensibi verilip, yükseltici tip da-da dönüştürücünün kayma mod kontrolü için ifadeler türetilmiştir. Matlab/Simulink paket programı kullanılarak simulasyonu yapılıp simulasyon sonuçları verilmiştir. Simulasyon, değişik yük ve çıkış gerilimleri için yapılmış, giriş gerilimindeki değişiklikler ile yükteki değişimlerin çıkış gerilimi üzerine etkileri incelenmiş olup, tasarlanan kontrol sisteminin bu değişimlere karşı dayanıklı olduğu simulasyon sonuçlarından görülmüştür. Yükseltici tip da-da dönüştürücü modeli hem elde edilen dinamik denklemler kullanılarak oluşturulmuş hem de Matlab/Simpowersystem araç kutusu içerisindeki devre elemanları kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik