Nadir bir ileus nedeni boğulmuş littre fıtığı: Olgu sunumu - Kanat, Burhan Hakan; Girgin, Mustafa (My University, 2011)
Meckel divertikülü gastrointestinal sistemin en sık görülen konjenital anomalisidir. Herhangi bir fıtık kesesi içinde Meckel divertikülünün bulunması ise Littre fıtığı olarak tanımlanmıştır. En sık komplikasyonları ince barsak tıkanıklığı, kanama ve divertikülittir. Littre fıtığı Mec-kel divertikülünün sık rastlanmayan bir komplikasyonudur. Bu olgu sunumunda kliniğimize ileus nedeniyle başvuran ve boğulmuş kasık fıtığı nedeni ile opere edilen oldukça nadir görülen Littre fıtığını sunuyoruz.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Gastroenteroloji ve Hepatoloji; Cerrahi