Kütle hareketlerinden kaynaklanan problemlerin Bingöl şehrinde planlama üzerine etkileri - Üstündağ, Önder; Akarsu, Engür Esen (My University, 2012)
Ülkemiz, sahip olduğu jeolojik ve morfolojik özelliklerden dolayı büyük oranda afet riski ile karşı karşıya bulunmaktadır. Özellikle nüfusun neredeyse 3/4 oranında yayılış gösterdiği şehir alanları, zemin özellikleri ve topografyadan kaynaklanan problemlerden dolayı büyük tehlike altındadır. Bu tehlikenin azami ölçüde hissedildiği şehirlerden birisi de Bingöl şehridir. Son yıllarda nüfusun hızla artmasına paralel olarak yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyan Bingöl, yayılış gösterdiği sahanın topografik özelliklerinden dolayı detaylı oranda incelenmesi gereken bir şehir durumundadır. Bu çalışma ile Bingöl şehrinin mevcut mücavir sahası üzerinde etkili olan kütle hareketleri incelenmiş, gözlem, analiz ve değerlendirmelerle şehrin karşı karşı bulunduğu problemler araştırılmıştır.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Jeoloji; Kentsel Çalışmalar