Geçmişten günümüze İspanyol Gribi'ne Türkiye'den bakış - Eşidir, Osman Vedüd; Bak, Gökhan (My University, 2020)
Çalışmamızda pandemik hastalık olarak değerlendirilen İspanyol Gribi’nin yazılı basında nasıl sunulduğu incelenmiştir. Dünyada milyonlarca insanın bu hastalığa yakalandığı, Birinci Dünya Savaşı sırasında, savaştan daha fazla ölümlere yol açtığı tahmin edilen İspanyol Gribi’nin yazılı basında sunumunun bu hastalığa ne kadar önem verildiğinin de bir göstergesi olduğu değerlendirilerek araştırma tamamlanmıştır.
Kitap - Çok Yazarlı Kitap
Keywords: Salgın hastalıklar; İspanyol gribi; Yazılı basın; İçerik analizi