DEĞİŞKEN PARAMETRELİ BİNOM DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ - KILIÇ, MUHAMMET BURAK (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu çalışmada değişken parametreli binom dağılımının araştırılması ve uygulama alanlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Çalışmada ilk olarak yaklaşım teorisinin önemli materyallerinden olan Bernstein polinomları ve karekteristikleriyle ilgili bilgiler verilmiştir. Daha sonra değişken parametreli binom dağılımının olasıklarının bulunmasına ilişkin yöntemler gösterilmiştir.Çalışmada elde edilen değişken parametreli binom dağılımının binom dağılımına yaklaşımı Bernstein tipli lineer pozitif operatörler açısından önemli bir sonuçtur. Ayrıca Bernstein polinomlarının istatistiksel özellikleri lineer olmayan regresyon modellerinde daha etkin sonuçlar vermiştir. Veri sayısı sabit kalmak koşuluyla Bernstein polinomunda iteratif sürecin kullanılması hata payını daha hızlı düşürmüştür

In this study, binomial distribution of the different parameters is aimed to investigate the development and application areas. Initially, in the study is given information about Bernstein polynomials and properties. Then, methods are given about obtained probabilities of different parameters binomial distribution.In study, different parameter binomial distribution approaches binomial distribution. At the same time this approach is an important result for Bernstein-type linear operators. In addition, the statistical results of Bernstein polynomials have resulted in more efficient non-linear regression models. On condition the number of data remains constant, in Bernstein polynomial, using an iterative process lowered faster than margin of error.
Different parameters binomial distribution and its properties
Keywords: İstatistik