POSTMODERNİZM VE KENT - Yılmaz, Ali Sirri; Çetin, Beyzade Nadir (Fırat University, 2006)
Toplumsal yapıya bağlı olarak, değişen kentler, çağın gerekliliği olarak kendisini yenilemektedir. Sosyo-eko-nomik yapılarda, toplumsal ilişkilerde ve yaşam biçimlerinde kendisini gösteren bu değişim, postmodernizm-le daha farklı şekillere bürünmüştür. Günümüz toplumu postmodern toplum diye adlandırılırken, mevcut olan bir takım kriterler kullanılmaktadır. Bu çalışmada, bu kriterler göz önünde bulundurularak, kent olgusunda meydana gelen değişimler vurgulanmak istenmiştir.