Posterior mitral kapakçıkta kist: Nadir bir emboli kaynağı - Kurtoğlu, Ertuğrul; Korkmaz, Hasan; Akbulut, Mehmet (My University, 2012)
Kardiyak kan kistleri günlük klinik uygulamalarda nadir görülmektedir ve çoğunlukla konjenitaldir. Sıklıkla kalp kapakçıklarına yerleşirler ve erişkin yaşlarda çok nadir olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Bazı kardiyak kistler asemptomatik olabilecekleri gibi bazıları da komplike olarak erken dönemlerde bulgu ve belirti verebilir. Biz 82 yaşına kadar asemptomatik olarak kalmış ve ancak geçici iskemik atak nedeniyle etyoloji araştırılmasında tanı konulmuş mitral kapağa yapışık bir kist vakasını sunuyoruz.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Kalp ve Kalp Damar Sistemi