Yumurtlama öncesi dönemde aydınlatma programında yapılan değişikliğin etlik piliç ebeveynlerinde bazı stres parametrelerine etkisi - Özçelik, Mehtap; Şimşek, Ülkü Gülcihan (My University, 2012)
-
Keywords: Enzimler; enzim aktivitesi; süperoksit dismutaz; stres; yumurta tavuğu; glutatyon peroksidaz; termoregülasyon; stres yanıtı; oksidatif stres; kan analizi; hayvan fizyolojisi; yumurtlama performansı; malondialdehit; vücut sıcaklığı; katalaz; kümes hayvanları; aydınlatma